Purosz Alexandrosz - az MGOÖ szegedi képviselője

Purosz Alexandrosz - az MGOÖ szegedi képviselője

PÁRTLISTÁRA VAGY NEMZETISÉGI LISTÁRA?

2022. február 15. - Syllogos jelöltek

budapest-building.jpg

Azon nemzetiségi névjegyzékben szereplő magyar választópolgárok, akik április 3-án urna elé járulnak, két opcióval találkozhatnak: nemzetiségi listára szavaznak, vagy pedig pártlistára. Vagy-vagy. Akik a regisztrálásuk során bejelölték azt a rubrikát is, hogy az országgyűlési választáson is akarnak nemzetiségi listára szavazni, ne lepődjenek meg azon, hogy nem szavazhatnak pártlistára.

Melyikre érdemes szavazni?

Aki elégedett a nemzetiségeket érintő választási rendszerrel, a parlamenti képviselet módjával, vagy éppen az országos önkormányzat által felállított nemzetiségi listával, az szavazzon nemzetiségi listára! Válassza az egyetlen létezőből az egyetlen egyet! Aki viszont pártállam helyett valódi köztársaságban hisz, a despotizmus helyett demokráciát építene, az törölje a regisztrációjának azon opcióját, hogy a nemzetiségi listára történő szavazás hatályát az országgyűlési választásokra is kiterjeszti.

Mit kell ehhez tenni?

1. lépés: A nemzetiségi nyilvántartáshoz az alábbi linkre kattintsunk:

https://www.valasztas.hu/nemzetisegi-nevjegyzekbe-vetel-iranti-kerelem-benyujtasanak-szabalyai

2. lépés: Kattintsunk az „online a honlapunkon” feliratra. Ekkor Az ügyfélkapus belépő oldal nyílik meg.

3. lépés: Jelentkezzünk be az ügyfélkapunkon! Ott kattintsunk a KITÖLTÉS gombra!

4. lépés: Adjuk meg a kért adatokat, és kattintsunk a TOVÁBB gombra!

5. lépés: Jelöljük be a T(B) rubrikát! Ebben az esetben az országgyűlés választáson pártlistára szavazunk, de az önkormányzati választáson továbbra is szavazhatunk nemzetiségi jelöltre és listára.

6. lépés: Értelemszerűen. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy annak idején mit jelöltünk be, de mindenféleképpen szeretnénk pártlistára szavazni, akkor is érdemes ezt végigcsinálni.

Hogy jobban teljesíthessünk!

Purosz Alexandrosz

 

A bejegyzés trackback címe:

https://purosz-alexandrosz-mgoo-szegedi-kepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr8317529892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása